Александър Дяковски повежда отбор „Златна Добруджа“ в Мача на звездите

16.04.2019 11:02

Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб Фикосота от Шумен. В рамките на ПРЕСТИЖ Мача на звездите, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в Арена „Шумен“, публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена, носили удоволствие за феновете по баскетболните терени през годините.

Ето имената на звездите, които ще видим в неделя: Иван Ценов, Илиян Йорданов, Хрисимир Димитров, Пеньо Нацкин, Йордан Колев, Мариан Костадинов, Павел Ламбринов, Петър Петров, Пламен Христов, Даниел Димитров, Пламен Дечев, Любомир Амиорков, Красен Кирилов, Петър Митков Петров, Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Десислав Димитров, Красен Кюркчиев, Жечко Кюркчиев, Станислав Станков.

Капитанът Николай Върбанов вече има своя отбор. Тимът на национала ще се нарича „Златна Добруджа“ – бранд на добричката компания „Савимекс“, позната като производител на тестени изделия за българския пазар. Ясен е и треньорът на тима – наставникът на плевенския Спартак Александър Дяковски. Така плевенската „бригада“ се събира в един отбор, а заканите са да спечелят двубоя със своите червени екипи. В сряда ще бъде обявено и името на другия отбор. Тогава ще бъдат съобщени и участниците в конкурсите и треньорите, които ще допълнят тандемите.

Фирма „МегаТайм“ пък ще раздаде специални часовници на марката „G Shock“ на победителите в конкурсите, най-добрия играч и най-добрия млад играч. Поне един от феновете ще има възможност да си тръгне с модерен часовник също.

Вчера в Арена „Шумен“ се състоя и пресконференция с участието на кмета на града Любомир Христов, на финансовия директор на „Фикосота“ Петър Минчев, на шефа на спорта в Община Шумен Даниел Даулов и представителя на организаторите от „СпортЛаб“ Стефан Августинов.

„Шумен ще бъде своеобразен лакмус за бъдещето на българския баскетбол. Тук знаем, че публиката е запалена и подкрепя своите любимци. От друга страна, градът няма отбор в елитната дивизия. За съжаление, знаем, че интересът към баскетбола у нас намалява. Затова пълна зала с 17-1800 души ще означава, че има надежда“, каза Августинов.

Кметът Любомир Христов заяви, че зала „Арена Шумен“ е готова да посрещне баскетболните звезди и феновете на играта от града и страната. Кошовете вече са монтирани, поръчан е още един резервен. Христов дори вкара първита топка в новите кошове в импровизирана надпревара с Даулов, Минчев и Августинов.

„При първите ни разговори с г-н Августинов не вярвах, че това събитие ще се проведе в Шумен. Залата още не беше пусната в експлоатация. Целта ни е да запалим младите хора да спортуват, да играят баскетбол“, каза кметът Любомир Христов. Шефът във „Фикосота“ и дългогодишен директор на баскетболния клуб Петър Минчев пък обеща, че след един сезон клубът ще е готов отново да играе в Национална баскетболна лига.

„Радвам се, че събираме толкова много бивши национали на едно място за юбилейното събитие. Спомняме си какъв отбор сме имали и мечтаем какъв ще имаме. Сигурен съм, че скоро „Фикосота“ отново ще бъде фактор в българския баскетбол“, сподели Минчев.

Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя.

Предварителна програма на двубоя:

16:30 Престиж Мач на звездите – непрофесионалисти
18:45 Церемония „100 години баскетбол“
19:00 Престиж Мач на звездите – начало
19:02 Конкурс „Тройки“
19:20 Престиж Мач на звездите – първа четвърт
19:35 Конкурс „Умения“
19:55 Престиж Мач на звездите – втора четвърт
20:10 Конкурс „Забивки“
20:30 Престиж Мач на звездите – Фикосота срещу Звездите
20:45 Игра с публиката
20:50 Престиж Мач на звездите – последна четвърт
21:10 Награждаване

#тагове:

НАЙ-НОВИ: