СУ „Иван Вазов“ – Плевен бе домакин на областен кръг от състезанието „Фолклорна плетеница“

15.04.2019 13:09

В залата по хореография на СУ „Иван Вазов“ – Плевен на 13 април се проведе Областен кръг на състезание по хореография – „Фолклорна плетеница“ – 2018-2019г.,  организирано от МОН и РУО – Плевен. В него взеха участие ученици от IV-ти клас при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим и СУ „Христо Смирненски“ – гр. Искър, ученици от XI – XII клас при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим, които изучават хореография като задължително избираема профилирана подготовка.

Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в края на всеки етап на основната, прогимназиалната и гимназиалната образователна степен – профилирана подготовка. „Фолклорна плетеница“ съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по хореография в задължително избираемата и профилираната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

Областната комисията в състав: председател Огнян Пешев, експерт в РУО – Плевен и членове: Огнян Летов, хореограф на ансамбъл „Нашенчета“ при Център за работа с деца, Танушка Арабаджиева и Илиян Илиев – преподаватели специалност „Български танци“ в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, определи кои от участниците ще представят Плевенска област на националния кръг на „Фолклорна плетеница“. Това са ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим IV клас с хореограф Биляна Денева  и  XI – XII клас с хореограф Даниела Желязкова-Цолова.

Националната надпревара ще се състои от 2 до 4 юни във Варна (СОК „Камчия“) с домакин РУО – Варна.

Снимки и информация: СУ „Иван Вазов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: