Забраняват риболова от днес, вижте къде ще може да се лови в Плевенско!

15.04.2019 7:28

Със Заповед № РД 09-376/12.04.2019 г. на министъра на земеделието, храните и горите г-н Румен Порожанов, се забранява уловът на риба през периода на нейното размножаване в рибностопанските обекти по чл. 3, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за рибарството и аквакултурите. От 15 април до 31 май през тази година ще е в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.

Забраната е съгласно разпоредбите на чл. 32 ал. 1 от Закон за рибарство и аквакултурите, с които се определят срокове на забрана за улов на риба и други водни организми през периода на тяхното размножаване в обектите по чл. 3 ал. 1, т. 1 и 2 от същия закон. За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май до 15 юни 2019 г.

От 15 април до 15 май 2019 г. включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.

По време на забраната риболовът на територията на Плевенска област ще бъде разрешен на следните места:

– яз. „Телиш“, община Червен бряг

– язовир „Садината“, в землището на Пордим

– каналът, идващ от язовир „Каменец“, който пресича пътя между Левски и село Асеновци.

– язовир „Горни Дъбник“ – в участъка от южната страна на язовирната стена, земната част в продължение на един километър до малката дига на язовира.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: