Ангел Джамбазки в Плевен: Българското е закодирано в шевицата, носията, танца, народната песен

15.04.2019 9:48

ВМРО – БНД Плевен, народният певец Илия Луков и ТФ „Мездра“ организираха фолклорен празник на площад „Възраждане”. Дъждът не уплаши плевенчани, решили в неделната вечер да се повеселят заедно с един от големите народни певци, да послушат патриотични песни и да се хванат заедно на хорото.

На площада бяха и Ангел Ангел Джамбазки, депутат от групата на Европейските консерватори и реформисти в европарламента, депутатът от ВМРО-БНД д-р Калин Поповски, зам.-областният управител Татяна Божинова, зам.-кметът Иван Кюлджийски, общинският съветник от ВМРО в ОбС – Плевен Светослав Доков.

„Правим тези събирания, за да напомним на всеки един българин, кои сме ние българите, че нашето, родното, българското е закодирано и записано в шевицата, носията, танца, народната песен. Много пъти сме подпомагали много каузи, но каузата да подкрепим и спасим българската народна музика е тази, за която си струват големите усилия”, каза пред събралите се плевенчани Ангел Джамбазки.

„Трябва да се пази народната традиция, българския дух, българската култура, българския ни корен, особено във времената, в които живеем. Когато отвсякъде ни залива пропаганда, когато по радиата и телевизиите виждате и слушате само чуждоезична музика и филми”, добави евродепутатът. Той припомни усилията на ВМРО да бъде приета наредба за задължителен дял родна музика, която да бъде изпъчвана по радиата, така както е в много държави, като Франция например.

„Трябва да подкрепяме българското и родното, особено във времена на пропаганди като тези, които казват, че не е модерно семейството да бъде от мъж и жена, а може да е от мъж и мъж и т.н.  България е на нас българите!”, заяви Ангел Джамбазки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: