Задържаха 35-годишен от Червен бряг при спецоперация срещу наркоразпространението

12.04.2019 8:57

Проведена е специализирана операция от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и служители на РУ-Червен бряг по линия „Наркоразпространение“. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В хода на акцията в 15.30 часа на 11 април 2019 година на път от град Червен бряг към град Луковит е спрян за проверка „Ауди А4“, с водач 35-годишен от Червен бряг. Установено е, че шофьорът държи в дясната си ръка полиетиленов плик с диаметър 4 см., съдържащ жълто-кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на хероин с тегло 9.5 грама. При претърсване в дома му в град Червен бряг са намерени и иззети 6 мобилни апарата, електронна везна, самозалепващи се пликчета и сумата от 10 000 лв.

На етажерка за обувки непосредствено пред входната врата на апартамента са открити и иззети 53 топчета от алуминиево фолио с неправилна форма, всяко съдържащо суха зелена тревиста маса, която след направен полеви наркотест реагира на марихуана с общо тегло 30 грама и 14 полиетиленови пликчета с диаметър 1см., съдържащи жълто-кафяво прахообразно вещество, при полеви наркотест реагиращо на хероин с общо тегло 2.2 грама.

За престъпление по чл.354 „а“ от НК е образувано досъдебно прозиводство. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. На 11 април 2019 година с постановление на прокурор от РП-Червен бряг е задържан за срок до 72 часа в ОЗ СА към затвора-Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: