Открит летателен ден ще се проведе днес на летище Долна Митрополия

12.04.2019 7:11

Днес Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на „ОТКРИТ ЛЕТАТЕЛЕН ДЕН” по повод честването на 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти април. На празника гост ще бъде министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Програмата включва:

10:30 ч. – Тържествена церемония;

11:00 ч.– Летателна програма със самолети “Pilatus” РС-9М и L-39 “Albatros”;

11:00 – 13:00 ч. – Статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, РС-9М, L-39 ZA “Albatros”. Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана – транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС” и неговото специално оборудване. Ще бъдат изложени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Вратите за посетители ще бъдат отворени от 10:00 до 13:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно–пропускателния пункт от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН. ОЧАКВАМЕ ВИ! 

ВАЖНО! Хора носещи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: