Ученици представиха плевенската Езикова гимназия в Европарламента в Брюксел

11.04.2019 8:34

В периода 08-10 април 2019 г. учениците Теодор Димитров – XIв клас и Пламена Церянска – XIIд клас от ПГПЧЕ – гр. Плевен, членове на клуб „Европа“ към училището, участваха в посещението на Европейския парламент, Брюксел, Белгия. То бе реализирано по покана на д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент и в рамките нa регламента на националния младежки конкурс за плакат „Европейски избори, 2019“, проведен от Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC, в който учениците заеха първо място за създадения от тях плакат.


Програмата беше реализирана чрез презентация на тема „Представяне на работата и ролята на Европейския Парламент в процеса на взимане на решения в ЕС“, дискусия с д-р Андрей Ковачев по актуалните теми за Европа, запознаване с работата на европейските депутати и заседателната зала, посещение на Дома на европейската история, запознаване с културните забележителности на града.


Г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ – гр. Плевен и председател на клуб „Европа“, координатор на международния проект „Бъди във форма за Европа“ – Еразъм+ е особено горда с активността на учениците от гимназията, за което клубът е удостоен с грамота.
Ръководството на Езикова гимназия – Плевен е поласкано от становището на г-жа Красимира Василева, председател на Националното сдружение на българските европейски клубове, отразено в официално писмо до директора на училището: „Изказвам много добрите си впечатления от активното включване на Теодор Димитров и Пламена Церянска, от достойното поведение и показано много добре развито чувство на екипност в непознат колектив в друга страна“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: