Инж. Данаил Вълов: Причините за разследването срещу мен са политически и икономически

11.04.2019 13:52

Не се притеснявам от никакви проверки, единственото, което ме притеснява, са сроковете, в които те ще продължат. Това каза днес пред медиите временно отстраненият от длъжността кмет на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов. Той припомни, че отстраняването му е направено с цел да не пречи на разследването във връзка с прекратената обществена поръчка за услугата „Топъл обяд“, като допълни, че няма яснота докога ще трае самото разследване и кога ще му бъде предявано обвинение по същество. Нито аз, нито пък моите адвокати сме се запознали с материалите по евентуалното бъдещо дело, сподели инж. Вълов. Чрез медиите той отправи апел към компетентните проверяващи органи по-бързо да завършат проверката и ако ще му повдигат обвинение, това да стане в максимално кратки срокове.

Инж. Вълов върна лентата назад, като отново посочи, че прекратената обществена поръчка е отпреди две години, а фирмата, която той, според Прокуратурата, е лишил от възможността да сключи договор и да реализира печалба, не е завела иск, с който да оспори прекратяването на поръчката, нито пък има такъв срещу Община Червен бряг за нанесени имуществени или неимуществени щети. Пред медиите Данаил Вълов се спря и на причините да се стигне дотук, като най-общо ги раздели на политически и икономически. „Политическите причини се определят от предстоящите местни избори. В Червен бряг политическите сили, представени на национално ниво, не са доволни, че общината се управлява от екип, който по никакъв начин не е обвързан с тях. Колкото до икономическите, тук водещото са проектите за близо 42 млн. лв., които се изпълняват в община Червен бряг, а явно апетитите към бъдещото управление на тези средства не са малки“, обобщи отстраненият кмет на Червен бряг.

Инж. Вълов отбеляза, че основният въпрос на предстоящите местни избори ще е не дали кметът е ощетил някаква фирма преди две години и тя не го е търсила да го съди, не дали досегашният градоначалник е безгрешен, а как се управлява Червен бряг. „По време на първия ми мандат аз и екипът ми бяхме в същата ситуация, като тогава се обясни, че едни млади хубави хора могат да управляват по-добре от нас. И те управляваха, но през 2015-а нашите съграждани решиха, че по-добре е общината да се управлява от хора, които знаят, могат и го правят“, каза още той на пресконференцията в БТА. Данаил Вълов бе категоричен, че все още е рано да каже дали ще се кандидатира за кмет на изборите през есента. Ясно е, че съм в ситуация, която изисква изчакване, но това не означава, че ръководеният от мен екип няма да участва на местните избори – без значение под каква форма и с какъв водач, допълни той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: