В Антитрафик академия за доброволци в Бургас ще участват плевенски ученици

10.04.2019 9:30

Безопасното използване на интернет, в контекста на риска от попадане в трафик на хора, ще бъде основен акцент на тазгодишната Академия за доброволци, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация „Ханс Зайдел“ и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Бургас. В Антитрафик академията ще вземат участие 59 деца доброволци от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе. Шестимата плевенски доброволци са ученици от 9-и, 11-и и 12-и клас в ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, МГ „Гео Милев“, СУ „Иван Вазов“ и ПГПЧЕ.
Събитието ще бъде открито от д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет и председател на МКБТХ, гр. Бургас, и Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора.
Академията ще се проведе в периода 10-12 април 2019 г., в хотелски комплекс „Атлантис“, гр. Бургас. Тя предоставя възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници. Тази година обучителите от Център за безопасен интернет ще поставят акцент върху интерактивни методи на обучение за развиване на умения за превенция и реакция при онлайн опасности. Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в Интернет, да овладеят стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: