Ученици станаха лесовъди на парк „Персина“ за един ден

10.04.2019 17:04

Във физкултурния салон на СУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене вчера се проведе традиционната за ПП „Персина“ инициатива „Лесовъд за един ден, 2019“, информира Даниела Каракашева – гл. спец. връзки  с обществеността и образователни програми.

.Учениците от 2 Б клас с класен ръководител госпожа Магдалена Вълкова влязоха в ролята на малки пазители на гората. С ролеви игри и любопитни задачи те се научиха как да установят възрастта на дърветата, защо трябва да се грижим за гората и какво ни дава тя.

Децата направиха жива скулптура изобразяваща дърво и изиграха кратка симулация каква е връзката между отделните му части. Припомниха си от часовете по Човек и природа, какво е необходимо на дърветата за да растат и се запознаха с някои горски обитатели.

Тази година инициативата Лесовъд за един ден се проведе, съвместно с СЗДП,ТП „Държавно горско стопанство“, гр. Никопол, които осигуриха специални шапки за всички участници и помагаха в игрите.

Инициативата „Лесовъд за един ден“ стана традиция в Седмицата на гората за ДПП „Персина“. Идеята е да се популяризира лесовъдската професия и грижата за опазването на гората. Провежда се в цялата страна от всички структури на Министерството на земеделието храните и горите.

Снимки: ПП „Персина”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: