Поредица инициативи под мотото „Приказки без край“ проведоха в ДГ „Калина“ – Плевен

10.04.2019 15:16

С постановката „Стават чудеса“ по приказка на Кина Къдрева, режисура: Таня Евтимова, музика: Деси Димова, сценография: Нина Колева на театър „Дани и Деси” – Хасково завършиха инициативите „Приказки без край“, посветени на международния ден на книгата в ДГ “Калина“ – Плевен. В първа А група с учителки П. Менкова и Б. Василева бяха проведени инициативите „Малък –голям разказвач“, Драматизация на приказката „Дядо и ряпа“, Куклени етюди по любими приказки“ и др. В първа Б група с учителки Л. Георгиева и Е. Ставрова съвместно с майка от групата участваха в „Приказки любими за малки палавници“ и „Пролетно веселие“.


Във втора група учителките М. Блажева и М. Пацова поканиха пораснали деца от бившия им випуск да четат приказки на Братя Грим и Андерсен. Децата от трета Б група с учителки В. Симова и Ц. Нанкова посетиха Регионална библиотека „Христо Смирненски“ съвместно с ученици от трети Б клас на ОУ “Св. Св. Климент Охридски“, с които разглеждаха детски книжки и четоха съвместно.


В трета А група с учителки П. Атанасова и Л. Габрова гостува директорката на ДГ “Калина“, г-жа Ж. Атанасова, с която децата мислено се пренесоха във вълшебния свят на приказките, справяха се с много трудности като любимите си герои, а последната задача – илюстриране на приказката “Дядовата ръкавичка“ по Елин Пелин беше подарък за децата от малката група. Инициативата „Пътуваща книжка“ е съвместна с родителите. В ПГ 6-7 годишни децата участваха в инициативата „Бърканица от приказки“, съвместно с ученици от ОУ “Св .Св. Климент Охридски“.


Всички участници в инициативите стигнахме до извода, че борбата между книгата и съвременните технологии е дълга и изтощителна, но може да бъде увенчана с успех, а усилията със сигурност си заслужават! Четенето е важна необходимост и условие за развитие на интелекта, ума и познанията. Именно то е основен елемент на грамотността на всяко дете и е важна предпоставка за високото му качество на живот по-късно, споделя учителят Любимка Габрова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: