Изложба в памет на Костика в Арт център – Плевен

10.04.2019 9:26

Изложба в памет на Константин Симеонов – Костика бе открита в Арт център – Плевен. Костика ни напусна на 25 март. Експозицията беше планирана да се състои преди месеци, но за съжаление, тя сега се случва днес като памет и почит към известния скулптор.


„Той е една възторжена и земна личност, не мога дори да мисля в минало време за него. Костика ни посреща още на входа заедно с неговото друго Аз и дари на всеки от вас една сърдечна прегръдка с последната си творба, която дори не успя да подпише. Казват, че времето е враг на човека, но то е милостиво към дарените с талант, към творците, към тяхното пространство”
Светла Тончева, галерист


„Костика работи скромно, всеотдайно и с жар. Оценката я дават хората. Във времето остават неща, които са стойностни. Останалите то безмилостно заличава. Аз вярвам, че изкуството, което е сътворил Костика, ще остане до тогава, докато има хора, които имат нужда от изкуство. Приятелствата, които той създаде със своята топла усмивка, скромност и благ характер, ще останат във всички нас, които го познаваме. Ако има Бог, Костика е до дясното му коляно, гледа към нас и ни се радва.“
Георг Спартански, кмет на Община Плевен

снимки: Арт център – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: