Легендарни плевенски баскетболисти излизат отново на паркета в „Мача на звездите“

09.04.2019 15:39

Легенди на българския баскетбол, допринесли много за развитието на играта, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб Фикосота Шумен. Това ще стане в рамките на „Престиж Мача на звездите“, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в Арена „Шумен“, съобщиха организаторите.

Публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена като Любомир Амиорков, Йордан Колев, Петър Петров, Хрисимир Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев, също ще бъдат в състава.

Феновете ще имат възможността да се наслади и на своите любимци, играли за „жълтия“ тим в годините до 1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за купата. След 20 години те отново се събират, за да демонстрират уменията си с оранжевата топка в мини-двубой с настоящите звезди на шампионата.

В сряда (10 април) от 13:15 часа в зала „Триадица“ ще бъдат обявени и пълните състави на двата отбора в „Престиж Мача на звездите“. Припомняме, че 20-те играчи на петте позиции и старши треньорите бяха определени след гласуване в официалния сайт на събитието, което приключи на 2 април. Към тях ще бъдат добавени още четирима от квотата на организаторите – БФБаскетбол, НБЛ и „СпортЛаб“.

На пресконференцията, която ще започне непосредствено след тази на БФ Баскетбол за европейското първенство с колички, ще бъде представена и новата топка на „Престиж Мача на звездите“, която за пръв път няма да бъде от утвърдените марки на пазара в баскетболния свят. Брандът обаче е световноизвестен и с огромни пазари. И тази година състезателите с най-висок вот от избора на феновете ще изберат своите отбори със старата детска игра „настъпванка“. Това ще се случи в четвъртък (11 април) от 12:00 в зала „ДЗУ“ в Стара Загора. Тогава е насрочен мачът между Спартак Плевен и Берое, а двамата играчи с най-голям брой гласове от феновете са Николай Върбанов от плевенчани и Конър Франкамп от тима под Аязмото.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: