Поредно отличие за Стефани Славчева от Вокална група „Арлекино”

08.04.2019 9:16

Трето място във втора възрастова група в националния конкурс „Звездици за Лора” завоюва Стефани Славчева от вокална група „Арлекино” при Народно читалище „Съгласие 1869“ – Плевен с вокален педагог Анелия Дечева. Стефани се състезава в конкуренция от 50 деца и спечели журито с изпълненията си на „Майка ми” от репертоара на Лили Иванова и „Евкалптовата гора” на Ищар.
Националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора” се провежда от 1-3 април в Свищов в памет на младата и талантлива певица Лора Николова, загинала в река Лим на 4 април 2004 г. Негови организатори са Илиян Николов – бащата на Лора, който е инициатор и основоположник на конкурса, Община Свищов, Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” и фондация „Ангели от Лим”.
В конкурса ежегодно участват около 100 изпълнители от цялата страна. В миналите му издания са записани имената на Николай Манолов, Нора Караиванова, Магдалена Джанаварова, Пламен Борисов, Ана – Мария Янакиева, Александър Танев, Кристина Иванова, Радко Пеков и още много други млади звезди на българската поп и рок сцена.
Председател на журито бе Маргарита Хранова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: