От Плевен стартират квалификациите на състезанието Renault Trucks – Optifuel Challenge 2019

05.04.2019 12:48

Българските професионални шофьори отново имат шанс да се борят за голямата награда на световния финал на състезанието по ефективно шофиране на камиони Renault Trucks – Optifuel Challenge 2019. Тази година това е камионът за превоз на дълги разстояния от последно поколение – Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с.

За да получат тази възможност обаче, те трябва да преминат първо през предварителните кръгове на състезанието у нас, които стартират на 7 май в Плевен. До 13 юни състезанието ще премине през още 8 града – София, Велико Търново, Варна, Бургас, Хасково, Търговище, Пловдив и Благоевград.

Участниците в квалификациите ще покажат уменията си в ефективното шофиране именно зад волана на Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с., Евро 6, версия D, подобрена система Optivision, базирана на топографски карти, пакет Fuel Eco, ретардер Voith, предавателно число на диференциала 2.47. Маршрутите на състезанията у нас ще бъдат зададени предварително, а шофирането ще се оценява въз основа на сравнителен анализ на консумацията на гориво и данни за начина на шофиране от Optifuel Infomax. За всяка от локациите са предвидени два състезателни камиона и съответно ще бъдат излъчени по двама шофьори с най-добър резултат. Така ще се формира група от 18 финалисти. Те ще се явят на националния финал на 27 юни 2019 г., където ще бъде определен и шампионът на България.

През октомври той ще отпътуват за международния финал, където ще се изправи срещу победителите от останалите 29 държави-участнички, за да се бори за голямата награда.

Всички шофьори на камиони могат да се включат без предварително записване. На място те ще трябва да представят свидетелство за правоуправление Категория С+E, да се запознаят с правилата на състезанието и да ги приемат.

“Голямото предизвикателство и голямата награда, както и вдъхновението от триумфа на нашия шампион Пламен Иванов на световния финал през 2017 година привличат към състезанието все повече шофьори у нас. Затова тази година предлагаме повече локации и дати за квалификациите, за да могат да се включат повече професионалисти”, обясни Иван Ушев, Директор продажби Renault Trucks.

Optifuel Challenge 2019 e петото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се очаква да се включат близо 3000 участници от 30 държави

Селекциите в България ще се проведат от 7 май до 13 юни (от 10:00 до 18:00 часа), както следва:

• 7-8 май – Плевен, паркинг “Балканстрой”
• 9-10 май – Велико Търново, Сервизен център, Околовръстен път-Килифарево
• 14 май – Търговище, бензиностанция Shell, бул. Ал. Стамболийски
• 16-17 май – Варна – база “Канотранс”
• 20-21 май – Бургас, Сервизен център Бургас, ул. Сребърна №8
• 23 май – Хасково, ул. Димитровградско шосе, OMV Хасково
• 27-28 – Пловдив, сервизен център Пловдив, 120-ти км на АМ Тракия, вход откъм с. Бенковски
• 11 юни – Благоевград, паркинг Метро, ул. Зеленодолско шосе №17
• 12-13 юни – София – Сервизен център София, бул. Сливница 630

#тагове:

НАЙ-НОВИ: