Семейства и педагози от ДГ „Калина“ – Плевен ръка за ръка в Международния ден на детската книга

03.04.2019 7:57

В поредния Международен ден на детската книга Зорница Маринова – майка на дете от групата „Мечо Пух“ 5-6 годишни в ДГ „Калина“ – Плевен, се обърна към родителите на децата от групата с думите на писателя Нийл Геймън: „Децата ни трябва да изкачат стълбата на четенето: всяко нещо, което прочетат с удоволствие, ще ги преведе нагоре, стъпало по стъпало, към грамотността“, които харесаха всички членове на фейсбук групата, а на учителите вдъхна надежда и стимул, че са отговорни да сме ръка за ръка – семейство и педагози в тази мисия, споделя преподавателят Любимка Габрова.


Педагогическият екип благодари на родителите, че взеха участие в инициативата „Пътуващата книжка“ посветена на международния ден на книгата и подариха мъдрост, усмивка и вълшебство на децата прочитайки им по една приказка всяка вечер. За щастливите мигове на книжката в домовете на децата е изработен постер, който могат да видят деца и родители от всички възрастови групи поставен във фоаето на детската градината. В групата е проведена развлекателна ситуация “Салата от приказки“, с която децата променяха, поправяха, измисляха и довършваха приказки, а най-голямата емоция изпитаха като нарисуваха своя любим герой.


До края на седмицата предстоят – изработване на книжка от илюстрации по любими приказки и среща с директора на детската градина г-жа Ж. Атанасова, която е автор на много от идеите за илюстрации по образователно направление „Български език и литература“ към програмата „Аз променям света“ на издателство “Велес“ за да бъде жури на илюстрациите на децата, и ще им покаже и как се измислят и рисуват илюстрациите към образователните книжки за детските градини.
Провеждаме инициативите водени от мотото, че „книгите дават душа на вселената, криле на ума, полет на въображението и оживяват всичко“, споделя Любимка Габрова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: