Ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“- Плевен посетиха „Музейко“ – най-големият детски научен център в Източна Европа

03.04.2019 9:19

Ученици от 7а и 7б клас на ОУ „Д-р Петър Берон“- гр. Плевен под ръководството на своите учители по физика, химия и биология – г-жа Маруся Кехайова и г-жа Виолета Бенкова – посетиха детския музей в гр. София „Музейко“ – най-големият детски научен център в Източна Европа.
По забавни и любопитни начини подрастващите се срещнаха със знанието. Великанското дърво на „Музейко“, което свързва праисторията с Космоса, позволи на нашите възпитаници да опознаят три епохи – минало, настояще и бъдеще. С помощта на тематични изложби, интерактивни игри и творчески дейности, учениците се докоснаха до космически истории, археология, палеонтология, геология и природата. Те се потопиха в безкрайната Вселена като изследователи.
В планетариума на „Музейко“ децата разгледаха с вълнение планетите от Слънчевата система. Докато търсеха извънземен живот в Космоса, разбраха защо хората от другата страна на Земята не падат от нея – благодарение на тайнствената сила – гравитация. Научиха какво се намира в края на Слънчевата система, как живеят ледените гиганти и защо Слънцето има петна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: