Васил Антонов взе участие в конференция на тема „Папа Франциск в България“

03.04.2019 14:29

Към мир, единство и обръщане към християнските ценности призова народният представител от „БСП за България” и заместник-председател на комисията по вероизповеданията и правата на човека в 44-то Народно събрание Васил Антонов по време на провелата се днес конференция на тема „Папа Франциск в България”. Това съобщават от пресцентъра на БСП – Плевен. Тя е организирана от Института за изследване на обществата и знанието при БАН и Атлантическият клуб в България. Сред официалните гости бе посланикът на Аржентина в България Н. Пр. Алберто Алфредо Мануел Труеба, Аполистическият екзарх в България Н. В. Пр. монсеньор Христо Пройков, извънредният и пълномощен посланик на Република България при Светия престол във Ватикана Богдан Паташев, заместник-председателят на БАН Васил Николов, директорът на Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН проф. дфн Веселин Петров и председателят на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси.

​Васил Антонов подчерта в приветствието си, че форумът дава възможност да се коментира историческото събитие – посещението на Светия отец в страната ни, и оцени програмата като обхватна и съдържателна. На участниците в конференцията пожела успех и завърши с цитат от „Молитва за мир”.
​В първата част на конференцията представители на академичните институции у нас изнесоха доклади, а втората част бе Кръгла маса на тема „Дипломацията на папа Франциск”, в която участваха видни общественици и журналисти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: