Сдружение „Ручина“ отново стопанисва язовир Горни Дъбник

02.04.2019 9:37

След  близо едногодишно прекъсване Сдружение „Ручина“ отново стопанисва язовир Горни Дъбник, информира председателят му Ивайло Йорданов. Със заповед РД 09-237 от 5 март 2019 г. на министъра на Министерство на земеделието, храните и горите Сдружението ще стопанисва рибния ресурс в язовир Горни Дъбник. Определени са и хора за охрана на водоема. Предстои да се изпълни и зарибителния план според изискванията на закона за рибарство и аквакултури, каза още Ивайло Йорданов. И поясни, че условията за риболов са – актуален риболовен билет, членска карта на сдружението, която може да е годишна и е на стойност 25 лв., за лица над 65 г. картата е 15 лв., а за деца до 14 г. е безплатно. Също така, който не желае да е член на Сдружението може да си закупи дневна карта с цена 5 лв. Такива ще се издават на място на язовира.

Йорданов поясни, че през периода на забраната за риболов ще има разрешена зона за риболов, като той ще се извършва само от брега на язовира /от малката до голямата дига/ и  без лодки.

Председателят на сдружение „Ручина“ бе категоричен, че язовирът ще се пази от бракониерски набези, ще се съблюдава и дали се спазват правилата за любителски риболов – брой въдици, маломерна риба и всичко, като е по закон. Сред дейността на Сдружението е почистването на прилежащите зони около язовира.

Снимки: Кирил Тодоров

#тагове:

НАЙ-НОВИ: