Плевен вече има ново културно пространство – Арт център 3 – снимки

02.04.2019 8:56

Плевен вече има ново културно пространство – Арт център 3. Създадена преди години с много лични усилия и по негова идея, Творителница о` Писменехъ на Диян Павлов – Джими започва своя нов живот след ремонт на изложбените площи с подкрепата на Община Плевен и Общински съвет Плевен.


Откриването на Арт център 3 се превърна в празник за хората на духа в Плевен, като събитието уважиха кметът Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, заместник-кметът Милен Яков, началникът на отдел „Култура“ Стефка Григорова, приятели и почитатели на изкуството. За празничната атмосфера допринесоха и изпълненията на Чавдар Вълков – цигулка и Марина Белчева – виолончело, както и гайдара Румен Марков.
Арт център 3 отвори врати за своите посетители с калиграфска изложба на художника калиграф Маргарита Иванова – свещени текстове, изписани върху пергамент.
Фактът, че твоето творение придоби много бързо популярност не само в Плевен, а и в цялата страна, е добра реклама на Плевен, но не в търговския смисъл, а на това, което се случва в нашия град по отношение на културата. С тези думи кметът Спартански се обърна към главния виновник за новото културно пространство на Плевен – Диян Павлов – Джими.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: