Плевенчани се хванаха на „сладко хоро“ в подкрепа на благотворителна кауза /галерия/

01.04.2019 12:35

Плевен днес е домакин на хепънинг под мотото „Поход срещу диабета“, организиран от Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб Плевен Огледало със съдействието на Община Плевен.

Инициативата е подета от Лайънс клуб – Видин като целта е да се съберат средства за осигуряване на сензори и трансмитери, които осигуряват безболезнено и качествено контролиране на кръвната захар при болни деца с диабет тип 1.

Началото на Похода днес бе поставено с привързани полети с балон, който се намираше на помощното игрище зад стадион „Плевен“.

Към 11 часа площад „Възраждане“ бяха посрещнати с питка и под звуците на „Тих бял Дунав“, изпълнен от Фанфарния оркестър при НУ „Христо Ботев“-Плевен с диригент Павлин Ангелов, участниците във велошествието от Похода срещу диабета, придружени от мотористите на мото клуб „Огнени сенки“.

След това събралите се плевенчани се хванаха на „сладко хоро“ в подкрепа на благотворителната кауза.

До 15 часа на площада ще продължат различни инициативи – информационен пункт „Поход срещу диабета“, раздаване на информационни материали за диабета, безплатно измерване на кръвна захар със съдействието на МУ – Плевен, първа помощ при хипогликемия, благотворителен базар, арт работилница, игри и забавления за гражданите на Плевен – колело на късмета, снимки с любими герои.

Арт работилницата е с участието на малките творци от школа „Таланти“ с ръководител Ралица Петрова 

Всички събрани средства от балона, продажба на тениски и мобилна кухня, забавни игри, както и доброволните дарения на граждани и организации ще бъдат използвани за каузата на похода и закупуването на сензори с трансмитери за деца с диабет тип 1.

За периода на кампанията ще бъде открита национална дарителска линия DMS DIABET 17777 на цена от 1 лв. за всички мобилни оператори.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: