Двама от „Спартак“ сред най-желаните участници в Мача на звездите

01.04.2019 18:03

Организаторите от „СпортЛаб“ пуснаха билетите за Престиж Мача на звездите, който ще се проведе на 21.04.2019 година в АРЕНА ШУМЕН. Феновете на спорта и баскетбола от града ще могат да си купят ценните хартийки в мрежата центрове на „EasyPay“ или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Цената е 10 лв. В деня на мача и предходния ден цената ще бъде по-висока – 12 лв. Топсъбитието в мъжкия ни баскетбол се очертава като рекордно по продължителност през тази година.

На близо 5 часа шоу с оранжевата топка ще имат възможност да се насладят (включително и буквално – заради спонсора Престиж) феновете от града на Първата българска държава. Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19 и в 17 часа. Звездното шоу ще бъде придружено от конкурсите за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката. В една от тях зрител ще може да си тръгне с чек за доста пари. Не бива да се пропуска и очертаващият се като зрелищен мач на звездия отбор на Шумен опреди 20 години.

Атакуващият гард на Берое Конър Франкамп пък е най-желаният играч от феновете за участие в Престиж Мача на звездите. Американецът е събрал 2373 гласа от 3336 гласували до обяд днес. Ламаркъс Рийд от Балкан има 2163 вота, Джейлън Дженкинс от Рилски Спортист – 2094, а друг играч на тима от Ботевград – Брендън Браун има 1995. Най-желаният българин е центърът на Спартак Плевен Николай Върбанов с 1503 гласа. Неговият треньор Александър Дяковски е водач при треньорите с 1131 гласа, следван от Галин Стоянов – Патрика от Черно море с 1038. Очевидната активност на феновете от Плевен и Варна може да бъде настигната в следващите два дни, тъй като гласуването ще трае едва до 2 април, включително, в интернет страницата www.all-star.bg. За всяка една позиция феновете имат възможност да гласуват за двама състезатели, като изборът за българи и чужденци на съответната позиция се прави отделно. След като бъдат определените 20-те играчи и треньорите, към тях ще бъдат добавени и 4 от квотата на организаторите – БФБаскетбол, НБЛ и „СпортЛаб“.

И тази година двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще получат най-висок вот от феновете, ще бъдат капитани на тимовете. За подбора на баскетболистите пък ще влезе в сила старата детска игра „настъпванка“, както миналата година.

Тазгодишното издание на Престиж Мачът на звездите ще се проведе под егидата на честванията „100 години баскетбол в България“. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол – Шумен. Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи компании от българската икономика. Генералният спонсор „Престиж ’96“ връща основното име на двубоя, след като три години той носеше името на бранда „100% пауър“. Turkish Аirlines и „КредиХелп“ също ще подкрепят двубоя, както и през последните години. Все още не е известно името на втория отбор в Мача.

Още няколко водещи световни бранда ще се включат в подкрепата на надпреварата. 16-ото издание на Престиж Maч на звездите е организирано от „СпортЛаб“ ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя. Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно първенство е възстановен през 2004 година по инициатива на варненските фенове на баскетбола, след близо 20 годишно прекъсване. В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: