Ученици от ПГМХТ – Плевен се учиха на финансова дисциплина

31.03.2019 8:17

Ученици от Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, съвместно със свои връстници от Общоградското средношколско общежитие в Плевен се включиха с инициатива в Световната седмица на парите, организирана от JA Bulgaria. Гимназистите от ПГМХТ, водени от директора на училището Теменужка Енчева и учителя по икономика Николай Иванчев, заедно с учениците от общежитието, посетиха клона на Централна кооперативна банка в Плевен, където се запознаха с дейността на банката. Лекция за парите и какви услуги предлага финансовата институция на своите клиенти изнесе управителят на ЦКБ – Плевен, Аделина Грозева. 


Изключително важно е още от сега да се научите на финансова дисциплина, сподели пред гимназистите Грозева. Нужно е децата да бъдат финансово грамотни, да знаят как да спестяват и какво е значението на банковия сектор в развитието на икономиката на държавата, допълни Николай Иванчев. Учениците проследиха и работата на служителите в банковия клон и зададоха своите въпроси.
Тази година Световната седмица на парите се провежда от 25 до 31 март. Темата на инициативата е свободна, като всички инициативи се базират на глобалния слоган „Учи. Спестявай. Печели“. Въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.

Снимки и информация: ПГМХТ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: