Проверки в строителството и земеделието са сред акцентите в работата на трудовите инспектори в Плевенско

31.03.2019 15:08

Проверки в строителството и земеделието са сред акцентите в работата на трудовите инспектори в област Плевен за предстоящия пролетно-летен сезон. Това обяви на пресконференция в клуба на БТА директорът на Инспекция по труда – Плевен Борис Петков. Той подчерта, че със затопляне на времето вниманието на инспекторите ще бъде обърнато към проверки в тези производства и дейности, които са свързани с работа на открито.

Специално за земеделието Петков бе категоричен, че там инспекторите  ще са безкомпромисни по отношение на наемане на сезонни работници без договори. Шефът на ИТ-Плевен припомни, че от няколко години е в сила облекчение за земеделските производители, които могат да наемат с еднодневни договори работници. Освен това тази услуга вече е достъпна и онлайн, в извън работно време, и земеделският производител може от офиса си да заяви броя еднодневни договори, да ги разпечата и попълни без да идва на място в Инспекцията.

През миналата година в област Плевен са били регистрирани над 2000 такива еднодневни трудови договори.

В строителството също ще има засилени проверки, които ще са както за наличие на трудови договори, но и за спазване изискванията за безопасни условия на труд.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: