Община Плевен се включва отново в „Часът на Земята“

30.03.2019 7:53

За поредна година Община Плевен ще се включи в инициативата „Часът на Земята”, организирана от световната природозащитна организация WWF. Днес 30 март (събота) между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация. В знак на съпричастност за час ще бъдат затъмнени и Панорама „Плевенска епопея 1877”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”, както и фасадата на сградата на ДКТ „Иван Радоев”. Община Плевен призовава всички граждани да изразят своята активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 30 март 2019 г.

„Часът на Земята” на WWF е най-голямото световно движение, посветено на природата. Инициативата води началото си от далечната 2007 година, когато град Сидни символично потъва в мрак за час. Оттогава насам „Часът на Земята” постепенно се разраства, ангажирайки милиони хора в над 7 000 града от 180 държави по света. Само миналата година движението събра повече от 3,5 милиарда импресии в социалните мрежи.

Климатичните промени в съчетание със загубата на биоразнообразие представляват огромно предизвикателство пред човечеството. Затова тази година „Часът на Земята” ще насочи усилията си за повишаване осведомеността за рисковете пред нашата планета, ако не предприемем спешни мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: