Талант и енергия показаха детските градини в област Плевен във форум за предучилищното образование

29.03.2019 10:15

В Плевен вчера се проведоха двете областни инициативи „Панорама на предучилищното образование в Плевенска област“ и областна конференция „Детската градина и училището – вълшебният свят на децата и учениците“, организирани от Регионално управление на образованието – Плевен, в партньорство с Педагогически колеж – Плевен.

Ден, в който всички детски градини показаха, как изглеждат детските градини от най-големия град до най-малкото населено място в Плевенска област. С изработените панорамни постери, банери, флаери, брошури, видео-презентации и детско творчество, детските градини показаха своето многообразие. Всяка детска градина със свой облик, съчетала в него традициите и новаторството, свои приоритети и свои специфики на работа с децата и с родителите, със своя философия за настоящето и бъдещето си, казват в прессъобщение отРУО-Плевен. Всички те показаха една обща представа и визия за предучилищното образование в Плевенска област. Такова, каквото е то – цветно, пъстро, детско, усмихнато, щастливо, привлекателно, занимателно, талантливо, образователно и възпитателно.

„Панорама на предучилищното образование в Плевенска област“ показа творчеството и таланта, енергията и ентусиазма, предприемчивостта и инициативността на децата, учителите, родителите, които с общи усилия превръщат детската градина – в детска градина за всички, в детска градина – образователен център за малки и големи, в детска градина – вълшебен и незабравим свят за децата.

Ден, който съчета в себе си силата на партньорството, подкрепата, взаимодействието и сътрудничеството между предучилищното и началното училищно образование, между образователните институции, общинските администрации и представителите на други институции, имащи отношение към предучилищното и училищното образование.

В проведената в Педагогически колеж – Плевен областна конференция „Детската градина и училището – вълшебният свят на децата и учениците“ педагогическата колегия сподели своите добри практики, своите иновативни модели на работа с децата и с учениците, предизвикателствата, пред които са изправени образователните институции. Ежегодната конференция се превръща в образователен форум за учене в действие.

„Изказвам благодарности към партньорите на Регионално управление на образованието – Плевен – Педагогически колеж – Плевен, на детските градини и училищата, които се включиха в панорамата и в конференцията, на талантливите и слънчеви деца и техните родители, на всеки, с който преживяхме този ден“,казва Албена Тотева, началник на РУО-Плевен.

Снимки и информация: РУО-Плевен

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: