Плевенчани триумфираха в състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ (галерия)

29.03.2019 15:26

Церемония по връчване на наградите на победителите в състезанието по електроенергетика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се проведе днес в пресклуба на БТА в Плевен. Сред официалните гости на събитието бяха началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, Румяна Костадинова – главен експерт в Дирекция „Професионално образование и обучение“ на МОН, Евгения Накова – директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ, инж. Ясен Тодоров – директор „Управление на мрежата“ в ЧЕЗ, представители на ВТУ „Тодор Каблешков“ – София и Техническия университет в столицата.

Инициативата на ЧЕЗ в България стартира в края на 2012 г. с цел подпомагане на средното професионално образование. Състезанието се организира вече седма поредна година. Домакин на финалния трети кръг на седмото издание днес бе ПГМЕТ – Плевен. Участие взеха ученици от шест гимназии от градовете Плевен, Монтана, Видин, Дупница, Пирдоп и Кюстендил. На първо място се класира отборът на домакините от ПГМЕТ в състав Деница Минчева и Кристофър Кръстев. Втори са Даниел Стаменов и Пламен Николов от ПГМЕ – Пирдоп, а на почетното трето място застанаха Никола Драгомански и Кирил Кирчев от ПГТЕ – Монтана.

На победителите ЧЕЗ предостави стипендии. Участниците получават и възможност за стаж и работа в компаниите от Групата ЧЕЗ в България. Състезанието е част от политиката на Групата ЧЕЗ в България за подкрепа на образованието и създаване на необходимата среда и условия, в които децата на България да направят своя професионален избор и да останат да се развиват в България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: