Занятия по водолазна подготовка се проведоха в 55-и инженерен полк – Белене

29.03.2019 15:48

В подготовката, която се проведе от 18 до 29 март в 55 инженерен полк – Белене, участваха военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк, военните формирования 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна и нещатните водолази на РС „Военна полиция” – Варна, които затвърдиха своите знания и умения с водолазни спускания в река Дунав.
Занятията се проведоха под непосредственото ръководството на капитан Даниел Маринов и ръководителите на водолазни спускания старши лейтенант Димитър Маринов и старши сержант Георги Начев от състава на полка, старши сержант Илиян Зайчев от в.ф. 44200 – Стара Загора и младши сержант Георги Георгиев от в.ф. 54890 – Казанлък.
Занятията бяха насочени към оттрениране на начини и способи за разузнаване на наличието на заграждения и препятствия на водни прегради, подводни взривни дейности, способи за взривяване на обекти под вода, изчисляване на заряди за взривяване на различни обекти под вода (инженерни боеприпаси, снаряди, невзривни заграждения, корени на дървета, дънери и др.), практически действия по търсене и изваждане на снаряди, авиобомби и други видове боеприпаси – тяхоното разузнаване, обследване, обозначение и извличане на брега.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: