ПГРТО – Плевен отбеляза Световната седмица на парите

29.03.2019 8:46

За втора поредна година Професионалната гимназия по ресторантьорство,търговия и обслужване – Плевен отбеляза Световната седмица на парите, която се провежда от 25 до 29 март 2019 г.

Седмицата  на парите (Global Money Week – GMW) се организира от Джуниър Ачийвмънт и Child & Youth Finance International – международна неправителствена организация, базирана в Холандия, в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Темата на инициативата през 2019 година е свободна, като всички инициативи се базират на глобалния слоган „Учи. Спестявай. Печели.”

Целта на събитието е учениците да се научат да вземат финансови решения, да са икономически грамотни, да се научат да търсят, селектират и разбират информация,  да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл. Чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачеството.

Младите хора на България от всички училища отбелязват тази седмица с различни мероприятия,  базирани  на глобалния слоган „Учи. Спестявай. Печели“.

В подготовката на  Световната седмица на парите се включиха най-инициативните и ентусиазирани ученици от нашето училище. Организиран бе конкурс за рисунки с изображение на спестовна касичка, в който най- активни бяха осмокласниците и деветокласниците, които показаха своята съпричастност  с темата на инициативата. В деня на събитието бе организирана изложба от най-интересните творби, информират от ПГРТО-Плевен.

Мултимедийни презентации  подготвиха ученици от 10.,11. и 12. клас. Вяра Панчева от 12 в клас, професия „Икономист“ представи Седемте най-странни банкноти и монети в света“.

„Защо повечето спестовни  касички са прасенца?“  – такава бе темата на презентацията, изработена от Иван Георгиев от 12 в клас, професия „Готвач“и представенаот Памела Илиева от 12 в клас, професия „Икономист“.

Третата отличена презентация бе на тема: „Виртуални пари“ и е дело на Кристина Илиева и Денай Монова от 10б клас, специалност „Кетъринг“.

На финала на събитието Красимира Иванова, заместник-директор по учебно-производствената дейност в гимназията връчи сетификатите на всички участници в инициативата.

Снимки: ПГРТО-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: