Трима в ареста след полицейска проверка в Плевен

28.03.2019 10:25

Вчера около 10.15 часа в град Плевен на улица „Българска авиация“ служители при Първо РУ – Плевен спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф-4“ с водач 38-годишен плевенчанин. В колата пътували 29-годишен от село Биволаре и 37-годишен от село Ореховица, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

По време на проверката в задната част на купето зад седалката на водача са открити две полиетиленови пликчета с размери 5/6 см, станиолово топче с диаметър около 2 см и сгънат хартиен лист -1/2 см, съдържащи бяло, прахообразно вещество. Веществата са иззети.

По време на извършен личен обиск на пътник в автомобила – 29-годишен от село Биволаре, в преден джоб на суичър е намерено и иззето книжно пликче с размери 2/3см, съдържащо жълто прахообразно вещество. При последващо претърсване в частен дом в село Ореховица, обитаван от другия пътник в автомобила, е намерен и иззет един боеприпас 16 калибър със силно корозирала основа.

Предстои назначаване на физико-химична експертиза, дактилоскопна и балистична експертизи.

Лицата са задържани за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК, по което работата продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: