Открит урок по предприемачество проведоха в ОУ „Антон Страшимиров” –  село Бохот

28.03.2019 11:26

Открит урок по предприемачество и финанси се проведе с учениците в прогимназиален етап от ОУ „Антон Страшимиров” –  село Бохот. Събитието е част от инициативата „Световна седмица на парите” и се организира в партньорство с „Джуниър Ачийвмънт – България”.

На открития урок освен настоящи ученици на училището, присъстваха и взеха активно участие бивши негови възпитаници, както и родители. Специален гост и ролеви модел бе плевенският бизнесмен и общински съветник Антон Георгиев.

През последните две седмици децата от прогимназиален етап изучаваха теми свързани с финансите(личен и семеен бюджет, приходи, разходи, предприемачество) и се запознаха с  историите на успели предприемачи като Бил Гейтс, Ник Уудман и Ричард Брансън, търсиха и се запознаха с истории на успели български предприемачи.

След направеното проучване всеки ученик  подготви рисунка със своя бизнес идея и собствен бизнес план, който е съобразен с ресурсите на с.Бохот и би могъл да се осъществи на територията на селото – пчелин, овощна градина, оранжерия за цветя, конна база, птицеферма, консервна фабрика и др. По време на открития урок учениците определиха какви  качества трябва да притежава един предприемач и ги съпоставиха с качествата на служителя. Представиха бизнес плановете си пред аудиторията и проведоха интервю с госта на събитието – предприемачът Антон Георгиев, който сподели впечатления за представените бизнес планове на учениците, даде съвети и отправи послание към тях да мечтаят и да сбъдват мечтите си. Откровено разказа за своята лична„рецепта“ за успешен бизнес – образование, труд, упоритост и пожела успех на младите предприемачи от училището.

Снимки и информация: ОУ „Антон Страшимиров“ – село Бохот

#тагове:

НАЙ-НОВИ: