Екип от Езиковата в Плевен участва в международен проект в Германия

28.03.2019 8:00

Дванадесетокласникът от ПГПЧЕ Плевен Ивелин Радославов Стоянов и неговата преподавателка по немски език Румяна Стаменова взеха участие в международен проект Bewerberwoche ‘Dual²’ проведен от 18.03.2019 до 22.03.2019 в Германия.
Участието в проекта дава възможност на ученици в 12 клас да се запознаят на място с дуалната форма на обучение, да посетят двата кампуса на немския университет „Баден-Вюртемберг“-Мосбах в Бад Мергентхайм и да проведат двудневна практика в немска фирма- партньор на учебното заведение.
Интересите на Ивелин Стоянов са в сферата на IT технологиите , а избраната от него специалност е Приложна информатика. В рамките на една седмица бъдещият студент се запозна не само с производствения процес на фирмата ebm-papst ,а и практикува в различните IT отдели на фирмата, която е най-големият производител на електрически мотори и вентилатори, чиито оборот през миналата година възлиза на повече от 2 милиарда евро.
Организираните срещи с преподаватели и настоящи студенти на университета създадоха у участниците реална представа за тази форма на обучение ,съчетаваща придобиване на теоритични знания и тяхното практическо приложение по време на самото следване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: