Наематели с влязла в сила присъда ще губят право да ползват общински жилища в Плевен

26.03.2019 9:31

Ще бъдем безкомпромисни към некоректните наематели на общински жилища, за пореден път категорично заяви кметът Георги Спартански. През изминалата седмица служители на ОП „Жилфонд” извършиха 71 проверки. За две от жилищата е отчетено, че не са поддържани добре и са дадени предписания да бъдат приведени в добър вид, в едно е открито лице, което не фигурира в заповедта за настаняване, а наемателите на други осем жилища са в чужбина, свидетелстват съседи.
На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се разгледа предложение за нова Наредба №18 за реда за управление, ползване и разпореждане с общински жилищни имоти, поясни Георг Спартански. Той допълни, че има договореност с полицията и съда за предоставяне на информация за наематели, срещу които има повдигнати обвинения. При влязла в сила присъда договорите с тях ще бъдат прекратявани.
По информация от ОП „Жилфонд” общинските жилища са 620. В 223 са настанени лица от малцинствен произход. Статистиката беше поискана от кмета поради многобройните коментари в социалните мрежи, че в общински жилища в Плевен се настаняват приоритетно роми. Цифрите категорично доказват, че това далеч не е така, както е видно съотношението е 2:1 в полза на останалите наематели, допълни кметът.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: