Възможностите, които програмата Еразъм+ предоставя на младите хора

25.03.2019 17:18

Възможностите, които програмата Еразъм+ предоставя на младите хора, беше основната тема на кампанията, проведена от Сдружение „ОбзорАрт“ на 22-24-ти март в Плевен. В нея участваха младежи от четири плевенски училища, като с 35 от тях се проведе тренинг на тема „Inclusive adventure education“ в парк-хотел „Кайлъка“.


В рамките на съботния ден участниците се запознаха на практика с някои от методите на неформалното образование, което е учене през преживяване – игри за запознаване и разчупване на ледовете, интеракции и ролеви игри.

От първо лице чуха разказите на вече участвали в младежки обмени техни връстници, бяха им разяснени възможностите за участие, и как реално да получат информация за това.
Едно от основните неща, необходими за повишаване на адаптивността, социалните и гражданските им умения е разширяването на зоната на комфорт. Но преди това да се случи, младежите трябва да приемат предизвикателството да излязат от нея – интерактивно и забавно. Това беше демонстрирано на практика.

Неделният ден участниците направиха поход до античната крепост “Сторгозия“, която се превърна в прекрасен декор за танцов уъркшоп. Финалът беше на Бригадирската поляна в „Кайлъка“, където младежите разпръснаха цветни „холи“ прахове в поздрав към настъпващата пролет.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: