СУ „Пейо Яворов“ – Плевен тържествено отбеляза 50-годишнината си

22.03.2019 15:16

„50-годишният юбилей е време за равносметка и гордост от постигнатите успехи. Но и за отваряне на нова страница. И колкото по-често обръщаме поглед назад, толкова по-ясно ще виждаме бъдещето“ – това каза в празничното си слово директорът на СУ „Пейо Яворов“ Руси Русев. Официални гости на патронния празник бяха народният представител г-н Пламен Тачев, кметът на Община Плевен г-н Георг Спартански, общинският съветник и възпитаник на училището г-н Дарин Ангелов, директорът на МГ „Гео Милев г-жа Ирена Борисова, директорът на ОУ „Д-р Петър Берон“ г-жа Ваня Дражева, директорът на СУ, гр. Койнаре г-жа Даниела Цоньовска, представители на РУО, Плевен, на общински структури и на местния бизнес.

Приветствие към директор Руси Русев и неговия екип бяха поднесени лично от кмета Георг Спартански. Впечатлен от презентацията „50 крачки към бъдещето“ на фона на националния трибагреник, в своето емоционално слово той подчерта, че училище „Яворов“ е давало, дава и ще дава на Плевен и на страната таланти – спортисти, творци, личности, призвани да градят. И че след 50 години, живот и здраве, ще се поздравим на следващия голям юбилей с нови успехи, защото училището ще го има. На директор Русев бе връчен почетен плакет от Община Плевен.

Възпитаникът на училище „Яворов“ – министърът на правосъдието г-жа Цецка Цачева, изпрати приятелски поздрав по случай празника на учители, родители и ученици. Прочетени бяха поздравителни адреси от министъра на образованието и науката г-н Красимир Вълчев – с пожелание към учителите да продължат все така с постоянство и вдъхновение да подкрепят житейския път на своите възпитаници, а учениците – да бъдат мотивирани и да следват мечтите си, и от областния управител на Област Плевен г-н Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: