Шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България участват в турнир в Плевен

22.03.2019 16:01

Международен турнир по шахмат за жени „Млади таланти” бе открит днес в Плевен, хотел „Ростов”. В него участват десет перспективни шахматистки от четири държави – Русия, Сърбия, Румъния и България. Целта на всяка една е победа. Залогът за седем от тях е рейтинг за получаване на международно звание.

Шахматистките бяха приветствани от Елена Йончева, депутат от БСП и водач на листата за евроизборите на партията, Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“ и Васил Антонов, депутат от БСП и председател на БФШ 1928, който е и домакин на състезанието.

„Чест е да открием този шахматен турнир, който е за таланта на младите от България, Сърбия, Русия и Румъния. Искам да ви уверя, че действително България е гореща точка, защото тук се води битка за бъдещето на талантите на България,  но аз съм убедена, че това бъдеще може да бъде постигнато от всеки един с ход на пешката. Защото с ход на пешката може да бъде свален всеки един цар, и да кажем „Царят е гол!“, каза при откриването на турнира Елена Йончева.

Турнирът ще продължи до 28 март.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: