ПП „Персина“ отбеляза Международния ден на гората заедно с ученици от ОУ „Васил Левски“ – Белене

22.03.2019 11:06

В Посетителския център на ПП „Персина“ бе отбелязан Международния ден на гората – 21 март. Участие в урока за гората взеха деца от 6-7 клас към ОУ „Васил Левски“ – Белене. Децата са изгледали филм за вековните гори, беседвали са на тема за значението на старите дървета за екологичното равновесие в природата, направили са  викторина с въпроси. Научили са се броят на колко години е едно дърво. От Парка са им показали как се вижда в какви периоди на суша или пълноводие е живяло дървото, разказали са им за паразити и вредители, показали са им как се отразява пожара на дърветата и как върху ствола на дървото остава следа завинаги.

„За да сме креативни направихме дърво от естествени материали събирани около Посетителския център на парка. Децата доста се забавляваха да изобразят дърво от „нищото“ върху бялото платно, след като видяха резултата бяха горди от постижението си“, добавят от ПП „Персина“.

Накрая урока за гората е завършил със засаждане на жълъди в малки саксии, като учениците са имали за задача да се грижат за тях до края на учебната година, след което ще ги вземем обратно в Посетителския център за да ги отгледаме. Така ще имаме млади фиданки за засаждане отгледани от нас и ще сме готови за Седмица на гората 2020 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: