Доброволци вдъхновяваха жителите на Левски в Международния ден на щастието

21.03.2019 10:44

В Международният ден на щастието на 20 март екипите и доброволците на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТ Левски решиха да привлекат вниманието на съгражданите си и ги провокират да се присъединят към инициативата да направят 20 март един различен ден. За организирания флашмоб под наслов: „БЪДИ ЩАСТЛИВ” разказа психологът Наталия Николова: „Екипите и доброволците вдъхновиха жителите на града да открият Щастието във всички онези малки жестове и моменти, на които забравяме да се порадваме, напомниха, че въпреки забързаното ежедневие и трудностите, пред които се изправяме, можем да направим деня си различен, цветен и специален.


С усмихнати лица, рисувани балони и цветни послания те призоваха всички да се замислят и отговорят на въпроси като: „Кога за последно направих някого щастлив?“; „Щастлив ли съм?“; „Кое ме прави щастлив?“; „От какво имам нужда, за да бъда щастлив?“, „Как мога да направя някой друг щастлив?”. Да бъдеш щастлив означава да притежаваш смелостта да изречеш „Сгреших! Прости ми!”, да имаш чувствителността да промълвиш „Имам нужда от теб!”, да можеш да прошепнеш „Обичам те!”.
Инициативата изненада, но и въодушеви жителите на града. С това тя постигна своята цел, провокирайки местната общност и предавайки посланието за Щастието.”
Организираният флашмоб под надслов: „БЪДИ ЩАСТЛИВ” е част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ .

#тагове:

НАЙ-НОВИ: