В Плевен ще са първите мачове от тазгодишния турнир „Данониада“

21.03.2019 8:21

Започна записването на отборите, желаещи да участват в XXII издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Отбори от цялата страна могат да се запишат в сайта онлайн. Право на участие имат всички отбори, съставени от деца на възраст от 10 до 12 години. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2019 г. домакини на турнира отново ще бъдат градовете Плевен, Пловдив, Варна и София. Първите мачове ще се играят на 20 април в Плевен. Графикът на мачовете и подробности за записванията са публикувани на интернет сайта на турнира.

Във връзка с честванията на 100-годишния юбилей от основаването на “Данон”, финалите на Международна купа “Данон” тази година ще се проведат с грандиозно спортно събитие в Барселона (Испания) – “родното място” на компанията. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари – за отборите победители от 2018 и от 2019 година. На международния форум България ще бъде представена от отбора на ФК “Берое” (Ст. Загора) – победители през 2018 г., и от тазгодишния победител, който ще бъде излъчен на сред зоналните финалисти.

“Ние в Данон винаги сме вярвали, че успешният бизнес върви ръка за ръка с инвестициите в обществото, затова за нас проектът „Данониада” е изключително важен и вече 21 години дава възможност на българските деца да се състезават и да повярват в мечтите си. Той е много важна част от цялостната визия на „Данон” – One planet. One health, която компанията следва навсякъде по света . Сигурна съм, че отборът победител ще представи достойно България на международните финали през 2019 г. в Испания по случай 100- годишнината на компанията”, каза Даниела Узунова – изпълнителен директор на “Данон – Сердика” АД.

Вече дванадесет години, от създаването си през 2008 г., Фондация „Димитър Бербатов” е партньор на „Данониада”, а лично Димитър Бербатов – национален посланик на турнира: Като утвърден вече турнир, „Данониада“ е много подходящ форум за изява на млади футболисти. Турнето ми с моята книга из страната ме срещна с доста детски отбори, което означава, че интересът към играта е жив. Вярвам, че всички, които са на подходяща за „Данониада” възраст, ще се запишат за участие и ще имаме един оспорван национален финал. Предизвикателство е да го спечелиш и да участваш за световната купа точно в годината, когато ще се чества такъв сериозен юбилей. Най-вероятно и аз ще присъствам на световния финал в Барселона, за да подкрепя двата български отбора, сподели футболната ни суперзвезда.

В рамките на турнира за трета поредна година, ще бъдат организирани специални образователни игри сред участниците и публиката. Едната има за цел цел популяризирнето на здравословното хранене и предоставя важната информация за хранителните навици по интересен и забавен начин в игрови формат. Другата е на тема “Събирай разделно” и е част от съвместна инициатива на “Данон – Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД). С помощта на спортното предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: