Георг Спартански: Картините са дирята на Тома Трифоновски, която ще бъде помнена вечно

21.03.2019 16:57

Много колеги, приятели и почитатели събра откритата снощи в ХГ „Илия Бешков” изложба творби на незабравимия Тома Трифоновски, посветена на 82-ата годишнина от неговото рождение. Галерията притежава най-богатата колекция картини на художника от най-силния му период. От общо 35 негови произведения в изложбата са включени 31 платна. Сред гостите бяха кметът Георг Спартански, съпругата на твореца Светлана и неговата дъщеря Невена.
Актрисата от ДКТ „Иван Радоев” Мариета Калъпова прочете емоционални стихове на Илко Иларионов, посветени на дългогодишното приятелство с Томата, както всички негови близки го наричат. Вълнуващи бяха и спомените на куратора на изложбата Иван Велчев. Благодарност за изложбата и към присъстващите за съхранената памет за нейния баща отправи Невена Трифоновска.
Нямам честта да познавам лично Тома Трифоновски, но гледайки неговите картини, се уверявам, че човек се измерва не с годините, за които е бил на тази земя, а с това, което е създал и оставил. Тези прекрасни картини са неговата диря, която ще бъде помнена вечно, каза пред събралите се Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: