Ученик на ПГМЕТ-Плевен с награда от проекта „Народните будители и Аз“

20.03.2019 15:01

Ученик на Професионалната гимназия по механоелектротехника – Плевен е носител на награда от IX-то издание на проекта „Народните будители и Аз“. Организатори са ротари клубове от Пловдив и Пазарджик, Община Пловдив, МОН, ПУ „Паисий Хилендарски“, РИМ – гр. Пловдив, СБУ, РУО, а също така организации, асоциации, граждански движения от гр. Пловдив.

Проектът насърчава вътрешната потребност за самоизява на учениците, възкръсването на спомените за най-високите върхове на нашата история и националния ни дух. Със средствата на художественото слово, изобразителното изкуство и съвременните технологии участниците в конкурса изразяват своята представа и отношение към бунтовните дела и думи на патриотите, участвали в освобождението на България от петвековното турско робство.

Темите за 2018/2019 година бяха:
* 280 години от рождението на Софроний Врачански
* 185 години от рождението на Любен Каравелов
* 150 години от създаването на Български революционен централен комитет /БРЦК/

Плевен бе представен от Школа „Приложна фотография“ с ръководител инж. Иван Николов към ЦПЛР-ЦУТНТ – Плевен в лицето на Николай Александров-Лесидренски, ученик в 11 клас на ПГ по механоелектротехника – гр. Плевен, специалност „Компютърна техника и технологии“. Николай избра темата „150 години от създаването на БРЦК“ и я представи чрез мултимедийна презентация, като в нея бяха използвани авторски фотографии на исторически места и паметници от Плевен, съобщават от ПГМЕТ. Младежът е класиран на второ място.

Официалното връчване на наградите ще бъде на 15 май на празника на Плевен в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество – Плевен.

Снимки: ПГМЕТ-Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: