Община Левски кани за участие във фестивала „Гергьовски люлки“

19.03.2019 17:00

3.04.levski

На 1 май, сряда,  Левски ще бъде домакин на Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“ 2019. Организатори на проявата са Община Левски и НЧ „Георги Парцалев“ – Левски. Фестивалът е със състезателен характер и има за цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на Северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи.
Според регламента, фестивалът се провежда в два раздела: „Изворен фолклор“ и „Обработен фолклор“ и отделни категории за певчески състави, индивидуални изпълнители, народни оркестри, фолклорни ансамбли, клубове за народни хора, както и за автентична носия.

Желаещите да участват попълват заявка по приложен образец и я изпращат на адрес: Община Левски, град Левски, бул. „България“ №58, за фестивала „Гергьовски люлки“ до 15 април или по електронна поща на адрес [email protected]. Задължително е посочването на телефон за обратна връзка. За всеки състав или индивидуален изпълнител се изпраща отделна заявка. Редът на явяването се определя от организаторите след постъпване на заявките. Програмата на фестивала ще бъде предоставена на всички записали се до 22 април. За контакти и информация: тел. 0650/8-21-01, 0885/372-220, 0889/686-190. Подробна информация можете да откриете ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: