Шампионска среща в НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен

18.03.2019 14:18

С възглас „Спортът е здраве” посрещнаха световния шампион Детелин Далаклиев второкласниците от НУ “Патриарх Евтимий“- Плевен. Заедно със своята учителка Милена Борисова поканиха известния боксьор да сподели как е тръгнал по пътя на големия спорт. Събитието е част от поредицата инициативи, които се провеждат по проекта „Училище за здраве”, в който участват учениците от II „г” клас на НУ „Патриарх Евтимий”. И като истински посланици малчуганите поканиха и останалите второкласници от училището на срещата.


Милена Борисова разказа спомени за боксьора и го върна към неговото детство. Той от своя страна отбеляза колко са важни училището и знанията, за да израснеш в голям спортист. Детелин Далаклиев разказа, че на 14 години се качва за пръв път на ринга. За преживяванията, вълненията, победите разказа шампионът. Учениците бяха впечатлени от думите му и не спираха да задават въпроси. От това как съвместява големия спорт със семейството до това дали болят ударите на противниците и какво представлява и как се преживява нокаут.


Шампионът разказа, че за него боксът е игра, забавление, удоволствие и може би в това се крие успехът му. Боксът е не само удари и нападение, но и комбинация от бързина и добре изградена защита.Въпреки тежките тренировки, годините усилена работа той става шампион, но не е сам. До него стои отличен екип, който го подкрепя. Важен урок даде шампионът на второкласниците. Той сподели, че трябва да си добър човек, да имаш и уважаваш екипа и приятелите си, никога да не се отказваш и да градиш своята шампионска психика. Защото има много спортисти, но единици достигат върха.


Заедно с това децата се запознаха с един скромен, усмихнат и по- голям техен приятел, който ги посъветва, че е важно всеки ден да спортуват, защото спортът е здраве. Сподели и своята идея да създаде детска боксова школа, но само за най- дисциплинираните и отговорни ученици.
На срещата присъства и директорът на училището Весела Йотова, която благодари на шампиона и го покани отново да гостува в училището, защото е важно децата да общуват с успели българи като него.
Учениците бяха подготвили подаръци – портрети на боксьора, които сами са изработили.Шампионът раздаде автографи и се снима с всички.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: