Поредни отличия за ученици на СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене

18.03.2019 9:57

Ученици от СУ „Димчо Дебелянов” – град Белене са участвали в традиционната ученическа конференция на тема „Ядрената енергия за чиста природа”, посветена на 45 години от пуска на първи енергоблок на АЕЦ „Козлодуй” и 140 години от рождението на великия Айнщайн. Конференцията се е провела на 14 март и е била организирана от Сдружение WiN- България, под патронажа на АЕЦ „Козлодуй”.

В обявените конкурси са се включили 12 средношколци от беленското училище, които са участвали в конференцията и са посетили АЕЦ „Козлодуй”.
В конкуренция на ученици от средните училища на гр. Козлодуй, а така също и на група ученици от гр.Монтана, учениците на СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене са завоювали следните отличия:
•1 място – Антонио Арабаджиев, VIIIа клас за изработка и представяне на презентация на тема „Ядрената енергетика – модерната технология на нашето съвремие”;
•2 място – Кристиян Ганков, VIIIа клас за изработка на клип на тема „Айнщайн – гений или демон”
•2 място – Надежда Михайлова VIIIа клас, за есе на тема „Ядрената енергия в бъдещето – моят опит за прогноза”
•2 място – Рая Колева, X клас, за есе на тема „Айнщайн – гений или демон”
•3 място – Искрен Чоранов, X клас за изработка на брошура на тема „Ядрената енергетика – модерната технология на нашето съвремие”;
•Рая Колева е отличена с награда за най-добре представена защитна теза в категорията казус на тема „Възобновяеми енергийни източници и АЕЦ – перспективи и съпоставки”.
„Отличените ученици получиха грамоти и подаръци от организаторите. Всички ученици останаха удовлетворени от отличната организация на конференцията, новите запознанства и положителни емоции. Специални благодарности на Сдружение „Жените в ядрената индустрия” и на тяхната секция в гр. Белене“,казва ръководител на учениците Емилия Петрова.

Снимки и информация: СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене

#тагове:

НАЙ-НОВИ: