В два поредни дни в Окръжен съд – Плевен продължава дело за опит за убийство

18.03.2019 17:25

В два поредни дни през април ще продължи в Окръжен съд – Плевен дело за опит за убийство. Днес по време на първото разпоредително заседание е станало ясно, че делото ще протече по общия ред, т.е. с разпит на свидетелите и вещите лица по списъка от обвинителния акт, информират от Пресцентъра на Съдебната палата в Плевен. Поради големия брой свидетели и вещи лица, делото е насрочено за следващо открито съдебно заседание за две дати, а именно 10 и 11.04.2019 година.

Ще припомним, че става въпрос за дело срещу 38-годишен мъж, обвинен в опит за убийство в Никопол. Обвинителният акт бе внесен в края на януари от Окръжна прокуратура – Плевен. Обвинението срещу А. Д. е за това, че на 12.07.17 г. в град Никопол на улица „Христо Ботев“ направил опит умишлено да умъртви М. М. /мъж на 27 години/, като изпълнителното деяние е било довършено, но от него не са настъпили предвидените от закона и целени и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от дееца причини – своевременно оказана медицинска помощ – престъпление по чл.115, вр. чл. 18 от НК.

За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Заседанието утре е насрочено за 10 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: