СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Пордим с признание от патриотично сдружение

15.03.2019 15:29

През месец октомври 2018 година плевенско патриотично сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов“ град Плевен обяви Национален конкурс за написване на есе на тема „ Защо ще остана в България?“ по повод 100 години от героичните боеве на Девета пехотна плевенска девизия. Конкурсът бе предназначен за ученици от 8 до 12 клас от цялата страна. По идея на сдружението и координатора Надежда Друмева, учител по Български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим, конкурсът бе обявен и в българските училища зад граница – Украйна, Молдова , Таврия и Крим.


На пресконференция на сдружението през месец декември бяха обявени резултатите от писмените работи, на която бяха отличени ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, участвали с най- много есета.
На специална церемония, която се състоя на 11 март във Военния клуб град Плевен –Денят на ракетните войски и артилерията, бяха връчени удостоверения на всички участници в националния конкурс.
Бяха наградени с грамоти от Управителния съвет на сдружение „Артилерия“ госпожа Емилия Василева – директор на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и госпожа Надежда Друмева – учител по Български език и литература за системна дейност в родолюбивото възпитание на своите ученици.
За празничната атмосфера на официалните гости допринесоха децата от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Пордим.

Снимки: Община Пордим, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: