Омбудсманът Мая Манолова ще посети днес Плевен

15.03.2019 7:19

Омбудсманът Мая Манолова ще посети днес гр. Плевен и с. Гложене, Община Тетевен, след като бе сезирана с жалби на граждани по конкретни казуси. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

В 12.15 ч. Манолова ще посети г-жа Снежи Кежева, която е на инвалидна количка и живее сама, без асистентска подкрепа след внезапната смърт на съпруга й. Припомняме, че по идея на г-жа Кежева през 2016 г. Мая Манолова стартира националната кампания „Великден за всеки“, след като жената я сигнализира във Фейсбук, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта.

Сега отново чрез Фейсбук г-жа Кежева потърси съдействие за назначаване на жизнено необходимия й асистент, защото не може сама да се справя с ежедневните си нужди. По-късно омбудсманът ще се срещне с кмета по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев във връзка с казуса на плевенчанката.

От 14.00 ч. общественият защитник ще изнесе открит урок на тема „Дейността и функциите на омбудсмана“ в Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: