Нови три случая на кражби на ток засякоха в Плевенско

12.03.2019 9:44

Нови три случая на кражби на ток са засечени при проверки на частни обонати в село Бацова махала, в село Ракита и в село Малчика. На 11 март 2019 година в дома на 78-годишен в село Бацова махала е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД-София.
На 11 март 2019 година около 10.40 часа в имота на 35-годишна в село Ракита, е констатирано неправомерно присъединяване към eлектроразпределителната мрежа. Създадени са условия за непълното отчитане на потребената ел. енергия чрез използване на директна въздушна връзка, посредством два ел. проводници /бяла изолация, дължина по 3.5 метра всеки и сечение 1,5 кв. мм./, директно прикачени към въздушен фазов и нулев ел. проводници, а в другия край захранващи вътрешната инсталация на къщата.
Около 16.25 часа в село Малчика при проверка в къщата на 62-годишна е установено, че посредством кабел е осъществено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД-София.
Извършени са огледи на местопроизшествията по реда на чл.212, ал.2 от НПК. Проводниците са иззети и се намират на съхранение в полицията. Уведомени са прокурори при Районна прокуратура – Никопол, при Районна прокуратура – Червен бряг и Районна прокуратура – Левски. По случая са образувани досъдебни производства за престъпления по чл.234 „в“, ал.1 от НК. Работата продължават разследващи полицаи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: