Служител на Европарламента се връща в родното СУ “Стоян Заимов“ в Плевен за среща с ученици

11.03.2019 17:30

Среща от програмата Back To School (Обратно в училище), чрез която служители на Европейския съюз имат възможността да се върнат за ден в своите училища и да разкажат на младите за себе си и за своята работа за ЕС, ще се проведе в плевенското СУ „Стоян Заимов“. Събитието е на 22 март от 12.40 ч., а в него ще участва Преслав Митранов – служител в Европейския парламент и бивш възпитаник на плевенското школо. Учениците ще могат да задават редица въпроси, вариращи от работата и живота в чужбина, до използването на различни езици. Те могат да научат повече за възможностите за кариера в Европейските институции или за възможностите, които ЕС предоставя пред младите хора, включително Еразъм + и Европейския корпус за солидарност.

По време на посещението ще бъдат обсъдени предстоящите европейски избори, на които много от учениците ще могат да гласуват за първи път. Преслав Митранов и учениците ще разговарят за това защо е важно да вземем участие и как нашият глас влияе на политиките на ЕС: от миграцията до промените в климата, от младежката безработица до сигурността на личните данни.

Само през 2017 г. над 500 служители на ЕС се върнаха в своите училища и разговаряха с над 60 000 ученици от всички краища на Европа. Те провеждаха дискусии, показваха видеоклипове, играха образователни игри и много други. През месец март учениците от СУ “Стоян Заимов“ – Плевен също ще вземат участие в програмата и ще бъдат сред хилядите свои връстници от цяла Европа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: