Сдружение „Артилерия” – Плевен връчва днес традиционните си отличия

11.03.2019 7:42

По традиция на 11 март, когато се чества Денят на ракетните войски и артилерията, плевенското Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” ще връчи своите годишни награди. Това научихме от о.р. подп. Радослав Георгиев, председател на УС на организацията.

Награждаването ще се състои в салона на Военния клуб в Плевен днес от 10,30 часа. Макет на черешовото топче ще получи носителят за тази година на приза „Лидер на специалност „Полева артилерия” на НВУ „Васил Левски”. Ученици от плевенски училища ще получат приз „Доблест” за своя постъпка, с която са помогнали на човек в беда, други техни връстници ще получат грамоти за номинации. Ще бъде връчен и приз „Благородство” на о.з.майор Илиян Иванов, който заедно със съпругата си са приемни родители. За първа година ще бъде присъдено и отличие „Обичам България” на ученичка от Математическата гимназия в Ботевград, автор на стихотворение, посветено на България, с което е участвала в конкурса „Защо ще остана в България?”, организиран от Сдружението. На 11 март ще бъдат наградени и първенците от конкурса.

Грамоти за добро сътрудничество ще бъдат връчени на директори на училища от област Плевен, с които Сдружение „Артилерия” работи активно.

Специални гости на празника ще бъдат Донка Михайлова, кмет на община Троян и бриг. ген. Пламен Богданов, началник на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: